• +31 6 51 67 83 00
  • info@trailfestival.nl

Hotel

Hotel

Het Val Sinestra Trailrunfestival wordt georganiseerd door Running Promotions Gelderland. Het betreft een trailfestival van een lang weekend voor een select gezelschap van 150 trailrunners. Er kan deelgenomen worden aan verschillende afstanden. Het basiskamp voor het weekend is Hotel Val Sinestra.

Hotel Val Sinestra werd aan het begin van de 20e eeuw gebouwd als Kurhaus, op de plek waar zes minerale bronnen uit de berg ontspringen. Het kuurbedrijf eindigde in 1972, maar de historie is nog heel goed voelbaar in de atmosfeer van beide huizen, waar veel nog in oorspronkelijke staat verkeert.

Naast de historische gebouwen, de overweldigende aanwezigheid van natuur en de unieke kwaliteit van licht, lucht en water, ligt de huidige kracht van Val Sinestra in de familiaire sfeer. Het is een unieke plek voor mensen die willen bergwandelen, van de natuur genieten of gewoon tot rust komen.

LIGGING

Hotel & Berghaus liggen in een dal, middenin de ongerepte natuur op 1500 meter hoogte in het hart van de hoge bergen. Dit dal werd in 2011 door de Stiftung Landschaftsschutz Schweiz tot Zwitsers Landschap van het Jaar gekozen.

Gelegen in het uiterste zuid-oosten van Zwitserland, in de provincie Graubünden, is het bovendien verschoond gebleven van het massatoerisme. En toch is het één van de mooiste bergstreken van Zwitserland met uitbundige bloemenweiden in het voorjaar, frisse berglucht in de zomer, kleurrijke lariksbossen in de herfst en een verstild sprookjeslandschap in de winter.

VERZORGING

De verzorging is op basis van volpension; een gezond ontbijtbuffet waar u ook een lunchpakket kunt klaarmaken en ’s avonds een afwisselend dinerbuffet van 4 gangen met veel verse producten. Heel geschikt ook voor vegetariërs.

Van de gasten wordt verwacht dat ze een handje uitsteken in de keuken na afloop van de maaltijd.